Extremt tunga kettlebell swings

Kettlebell swings är en grundläggande kettlebellsövning, men väldigt effektiv för att träna din så kallade posterior chain (rumpa, baksida lår, ländrygg etc) och för att snabbt få upp flåset. För oss vanliga dödliga krävs det inte en så värst tung kettlebell eller så många repetitioner för att känna att det börjar bränna i musklerna och lungorna, men så finns det dem som tar det till nästa nivå. Här är några exempel för att inspirera och motivera dig att kanske våga dig på en lite tyngre kettlebell eller fler reps nästa pass när det är dags för swings!

UFC-tungviktsmästaren Cain Velasquez kör swings med en 92 kg kettlebell

Köper du den tyngsta vanliga kettlebell:en från till exempel Dragon Door, kallad ”The Beast” så är den ”bara” 48 kg. UFC-fighters i tungviktsklassen har styrkor som närmast kan jämföras med bergsgorillor och där räcker inte alltid en The Beast till för ett krävande pass. Titelhållaren Cain Velasquez (som nyligen försvarade sitt bälte i en spännande match mot krigaren Junior Dos Santos) har förutom hulken-liknande styrka även cardio som en elitidrottare i löpning. Detta gör att han kan köra högreps med kettlebell swings med en kettlebell som väger hela 92 kilo! Visst, i videon kör han inte swings hela vägen upp parallellt med golvet, men försök göra om följande ändå!

Swings med en 210 kg tung hemmagjord kettlebell

Här är ett ännu tyngre exempel med Max Shank från hemsidan Testosterone Nation, om än med betydligt färre repetitioner än Cain Velasquez. Även här så är det ju inte 100% av rörelsen, men man måste ju ändå beundra den grymma greppstyrka och starka höfterna han måste ha för att ens få rörelse på denna hemmasnickrade kettlebell!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *